От май до октомври- театър на открито в Борисовата градина

От май до октомври- театър на открито в Борисовата градина

Снимка: Кадър от bTV

От 21 май до 31 октомври столичани и гости на града ще се радват на театър на открито. Става дума за Парк–театър "Борисова градина". Първата публика там ще бъде посрещната точно след седмица, разказват от bTV. На сцената зрителите ще видят спектакли на популярни лица като Асен Блатечки, Захари Бахаров, Стефания Колева, Владимир Пенев и Теодора Духовникова.
Освен комфорта на публиката, със своите близо 1000 седящи места, театърът на открито дава и подходяща платформа на свободните и независими артисти, които са сред най-силно засегнатите от рестрикциите, свързани с COVID-19.
А идеята за театъра на открито се ражда преди 10 години. Тогава режисьорът Борис Радев присъства на балетно представление в Гранада, Испания в закрит летен театър на открито. Тогава замечтава за подобно пространство в София. Блянът се превръща в идея, а днес тя е реализирана. „Това е едно културно пространство, което съчетава в себе си уникалното събиране на общуването с природата и общуването с изкуството. Заради COVID кризата събирането на хора в закрити пространства създава дискомфорт, нашата сцена е покрита, едновременно с това и публиката е покрита и се чувства комфортно, когато вали“, разказа Радев пред камерите.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right