Откриват фотографската изложба #хаштагсофия в Галерия Сердика

Фотографска изложба

Снимка: Галерия Сердика

Галерия Сердика ще бъде домакин на фотографската изложба #хаштагсофия на Иво Йованович от днес - 22 януари до 19 февруари, съобщават от Столична таобщина. Откриването на експозицията от фотоси с препратки към приказни места в София е от 18 часа.

Авторът е вдъхновен от детайлите в архитектурата в градската среда. Затова показва места, които не забелязваме в забързаното си ежедневие. Той определя фотографиите си като моментни снимки на онази София, която е останала недокосната от модернизацията и урбанизацията. Те показват столицата като град със спокойно излъчване и европейско самочувствие, като град чиято красота не трябва да бъде забравена.

През миналата година творби на Иво Йованович са били експонирани във фоайето на театър „Иван Вазов“ за деня на София. Той завършва операторско майсторство в Белград, където прекарва голяма част от живота си. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Баща му - Душан Йованович е виновникът за истинската страст, която изпитва към фотографията, коятп той наследява.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right