Отлагат и театралните награди ИКАР

отлагане на наградите ИКАР

Снимка: Съюз на артистите в България

Връчването на наградите ИКАР стана поредното събитие, което се отлага заради извънредното положение и заразата от коронавирус. Церемонията традиционно се провеждаше всяка година на 27 март-Световния ден на театъра. Специално обръщение по казуса направи в социалната мрежа председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. 
 
Ето и пълният текст на неговите думи: 
 
Скъпи приятели,
 
На този етап Софийският театрален салон отлага поетапно всички публични събития, които част от програмата. Нека да потушим емоцията си и да включим рациото! Имаме шанс да спасим човешки животи, на приятелите си, на семействата си и на бабите и дядовците си.
 
Над 3000 души гледаха първия лайф на Театър Възраждане и двойно повече гледаха втория. Поздравявам колегите и апелирам да бъдат внимателни, когато се събират в театъра!
 
Използвам възможността да споделя информацията на Столична община и Социалния патронаж, които подпомагат възрастните хора, такива с хронични заболявания или със затруднено придвижване. Доставка по домовете на лекарства и храна може да бъде заявена на телефони: 028188522 и 028188523!
 
Изказваме благодарност към всички свои партньори за подкрепата и за солидарността! Софийският театрален салон не би бил същият без подкрепата на редица партньори, приятели и колеги, които са заедно с нас и в този труден момент!
 
На 27 март ще отбележим заедно с всички Световния ден на театъра, но този път от своите домове! А наградите ИКАР ще бъдат връчени след като отмине настоящата извънредна ситуация.
 
XV-тото издание на Софийския театрален салон ще продължи да бъде част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г., и ще се осъществи с невероятната подкрепа на Министерството на културата, Генералния споносор – Ден и Нощ ООД, Първа инвестиционна банка, Астра Зенека – България, Nescafe Dolce Gusto, Кока-Кола ХБК България, Минерална вода H20, Винарска изба „Брестовица“, „Софсток“ ООД, Тип-Топ Куриер, Хил Клиник, [ ‘nouhau] SALON, Ивент Дизайн, Пощенска кутия за приказки, клуб Терминал 1. Благодарни сме и за любезното домакинство на Националния дворец на културата, Театър „Азарян“, Столичния куклен театър и др., както и на медийните партньори от Българската национална телевизия, Българското национално радио, БГ радио, Джаз ФМ, Артакция, Go Guide, Love Theatre, ВЪПРЕКИ.com и др.
 
Бих искал да Ви уверя, че ще се срещнем отново!
 
С уважение,
 
Христо Мутафчиев

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right