Отправят предизвикателство към ученици със "София в стих"

"София в стих"

Снимка: "София в стих"

Читалище "Климент Охридски 1997" отправя интересно предизвикателство към всички ученици и младежи на възраст от 14 до 29 години с конкурса "София в стих" - за слоган, и "Столица в щрих" - за визия. Идеята на инициативата е с поезия и визия, да се популяризира столицата като древен град с много богата история, култура и многообразие.

Специално жури съставено от поети, писатели, художници и дизайнери с международни отличия ще оценяват постъпилите идеи в конкурса. Най-добрите творби, обрисуващи София, ще бъдат поместени в луксозно издание. Всички които искат да участват трябва да напишат поетично послание в две изречения най-много. Също така може да участват и с рисунка или визия в pdf, jpg или tif формат. Всички идеи може да бъдат изпращани по електронен път на sofiavstihistrih@gmail.com, придружени с двете имена, клас, училище и телефон за контакт.

Участниците в конкурса се съгласяват произведенията им да бъдат публикувани в сборник.  Най-добрите творби ще бъдат отличени на специална церемония на 18 юни. Проектът е съфинансиран по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столичната община и се реализира в подкрепа на "140 години София - столица на България" и "София - град на Толерантността и Мъдростта".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right