Панорама на италианското планинарско кино в Дома на киното в София

-

Снимка: Столица.bg

Четвъртото издание на традиционната Панорама на италианското планинарско кино „Истории от планината“ в София ще се проведе в пет филмови вечери.

От днес до 11 февруари зрителите ще имат възможността да гледат 12 италиански филма на тема планина и природа. Събитието е част от целогодишната програма на Банско филм фест за популяризиране на планинарската култура, съвместно с Италианския културен институт в София.

В програмата са селектирани 12 истории за постиженията на италианската планинарска школа, снимани на изключително трудно достъпни места. Една филмова разходка през Доломитите до Андите и Ел Капитан. Лентите са с награди от световните кинофестивали, а някои от героите са истински легенди на световната планинарска и приключенска култура, Сред тях са Валтер Бонати, Райнхолд Меснер, Симон Меснер, Матео дела Бордела и др.

Панорамата стартира от 19.00 ч. в Дома на киното в столицата с документален филм за едно изключително място в сърцето на Европа – прохода Стелвио. Едноименният ледник е огромна атракция за любителите на алпийските ски през лятото, а пътят през превала е уникално инженерно съоръжение, построено през 1825 г. от Австро-Унгарската империя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right