"Парченца от вкъщи" - лични истории на две локации в София

-

Снимка: Facebook

На две локации в София - до Централни хали и пред Централна гара през август столичани ще могат да се срещнат с личните истории на 14 бежанки.

Изложбата "Парченца от вкъщи" на Анна Стоева включва фотографии и предмети, които жените носят със себе си, с цялата тежест на историите в тях.

Експозицията е част от кампания на Българския хелзинкски комитет в подкрепа на украинските бежанци в България. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Разкази за фотосите и значението зад тях ще бъдат представени и лично от някои от жените, съгласили се да участват в проекта. От тях само две са се върнали в домовете си. Последният куфар в „Парченца от вкъщи” е за зрителите. С него авторката поставя въпроса: ако вие трябваше да напуснете дома си и да изберете една вещ, какво бихте взели със себе си?

Изложбата ще може да се разгледа днес (03.08.2022) до Централни хали от страната на ул. Пиротска в София, и на 05.08.2022 в чакалнята на Централна ЖП гара.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right