Паркът на "Младост" 3 и Борисовата градина стават „Зелени библиотеки“

зелени библиотеки

Снимка: Столична библиотека

Инициативата "Зелени библиотеки" кани своите приятели и бъдещи читатели отново да си подарят мигове с хубави книги в столичните паркове и градини. Тази събота от 10 до 14 часа царството на литературата ще бъде в парка на "Младост" 3 и в Борисовата градина.
За пета поредна година в Борисовата градина приятелите на поезията ще могат да чуят стиховете на Виолета Кунева, а малчуганите ще попеят заедно с детския поет и музикант Боби Мирчев.

В парка „Младост 3“ свои стихове ще чете поетесата Теодора Тотева, а издателство „Клевър Бук“ ще занимава децата с образователни игри и книжки. Няма да мине и без мобилната библиотека – Библиобус, от която всички могат да получат безплатна едногодишна читателска карта и да заемат книги от фонда на Столична библиотека.

За последните четири години около 5 хиляди читатели са записани в Библиотеката на София от зелените инициативи, които са с над 12 хиляди посетители. За първите три съботи тази година записаните читатели са 550, а посетителите – над 2500, информират от Столична библиотека.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right