Първа собствена продукция на "Топлоцентрала" - танцов спектакъл

-

Снимка: Facebook

Първата собствена продукция на Регионалния център за съвременни изкуства (РЦСИ) "Топлоцентрала" - експерименталният танцов спектакъл "In C", ще можем да гледаме на 27 и 28 май 2022 г.

Танцовият пърформънс е по едноименното музикално произведение на Тери Райли, пионер в минималистичното композиране, а хореографията е на Саша Валц - символ на прогресивния съвременен танц.

Спектакълът ще бъде изигран от 12 български танцьори. Композицията съдържа 53 музикални фрази. Особеното е, че те могат да бъдат изсвирени от неопределен брой музиканти, които да импровизират с тях по какъвто искат начин. Самата хореография също е базирана на този принцип.

"Като първа продукция на "Топлоцентрала" това е една силна заявка, и то с български танцьори. Бих казала, че е страхотно усещането също на тази среща в нашия екип", каза Искра Проданова - артистичен директор и двигател на платформата Moving Body.

"In C" е демократична партитура, защото дава свобода на отделните танцьори в ансамбъла: един пърформанс за това да изразиш своята индивидуалност в група, а не просто да си част от нея като отделен индивид." - споделя самата Саша Валц.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right