Първо по рода си издание на "Вечер на Европейското кино" в столицата

Дом на киното

Снимка: Дом на киното

Лично еврокомисарят Мария Габриел ще представи „Вечер на Европейското кино” – първо по рода си издание на проект, създаден по инициатива на Програма Творческа Европа - Медиа. То е със свободен достъп за повече от 7000 граждани на Европа и се организира в партньорство с Европа Синемас.

Тази вечер от 19 часа в Дом на киното ще се излъчи Филмът „Квадратът” на режисьора Рубен Йостлунд, носител на „Златна Палма” от Фестивала в Кан и на още десетки филмови отличия от цял свят. Домакини на всяко от събитията ще бъдат киносалонитет на паневропейската верига Europa Cinemas.

Целта на този проект е да представи на гражданите подкрепата, която Европейският съюз осъществява за създаването на нови кинотворби. Едно от най-важните действия е осигуряването на допълнителна финансова подкрепа в разпространението на европейските филми извън държавите, в които са произведени. С помощта на Програма Медиа всяка година около 400 филма могат да бъдат видени от публиката в цяла Европа.

 „Вечер на ЕВРОПЕЙСКОТО КИНО” е едно събитие, което ще се случи едновременно на 34 места в Европа. Събитието ще даде и уникална възможност за киноманите да надникнат „зад кадър” на филмовата индустрия, да зададат въпроси към създателите на филмите или към експертите от бюрата на Програма МЕДИА.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right