Петя Хайнрих е поет на месец ноември в Столична библиотека

-

Снимка: Столица.bg

Литературният клуб на Столична библиотека ще посрещне довечера, на 3 ноември, една много любопитна и талантлива личност, която от доста години живее в Германия, но не се отказва, макар и от разстояние, да присъства на българската литературна сцена. Това съобщават от библиотеката.

Петя Хайнрих е родена през 1973 г. в София. Тя е поет, преводач от немски и литературен редактор, създател и двигател на легендарното списание НО ПОЕЗИЯ и на Литературно списание ТЕКСТИЛ (LST). Автор на книги с поезия, фрагменти, пътни бележки и поезия в проза.

Акцент на представянето ѝ като поет на месец ноември в Столична библиотека ще бъде новата ѝ книга „Летни хитове“. То ще се случи с помощта на поета и преподавател в НБУ доц. Йордан Ефтимов, както и на редактора Тома Марков.

"Добре дошли в ноември – същината на лятото по никое време. Защото всичко, което е случило вчера, започва едва сега да има вкус, цвят, профил, смисъл, тоест – сладост. Всеки, който приключва с лятото преди листопада, е като човек, който приключва с удоволствието, преди самото удоволствие", казват от библиотеката в поканата си към публиката.

Събитието ще се състои довечера, 3 ноември, от 18,30 часа в Литературният клуб на Столична библиотека.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right