Почина актрисата Надя Савова

Почина актрисата Надя Савова

Снимка: Младежки театър

На 85 години почина актрисата Надя Савова.

На 85 години почина актрисата Надя Савова. Тъжната новина съобщиха от Младежкия театър „Николай Бинев”. Надя Савова беше част от трупата на театъра над 25 години.   

С огромно прискърбие и тъга се налага да ви съобщим, че любимата актриса на поколения българи и дългогодишна обичана частица от голямото семейство на Младежки театър "Николай Бинев" Надя Савова е напуснала този свят.

Бихме желали да изразим най-искрените си и дълбоки съболезнования към семейството и близките на Надя Савова, която прекара десетилетия от своя живот като част от трупата на Младежки театър "Николай Бинев“, добавят от театъра.

Надя Савова е родена на 20 януари 1936 година. Дебютира на сцената на Младежки театър през 1965 г. в спектакъла „Дон Жуан” (комедия от Самуил Альошин, постановка – Вили Цанков), чиято премиера е на 5 януари 1965 г.  В течение на годините тя е част от близо 50 постановки – както за възрастни, така и за деца.

Надя Савова беше известна и с множество роли във филми и сериали, както на екрана, така и зад него, озвучавайки много любими на българската публика персонажи. Озвучава Брайън Танър в сериала „Алф”.

Поклон пред паметта й!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right