Почина една от легендите на българската пантомима- Николай Ганчев- Руди

Почина една от легендите на българската пантомима- Николай Ганчев- Руди

Снимка: Фейсбук

Отиде си една от легендите на българската пантомима - Николай Ганчев - Руди. Новината съобщиха негови близки в социалните мрежи, цитирани от БНР.
 
Николай Ганчев е сред създателите на пантомимата у нас. Той е четирикратен носител на награди от международни фестивали на пантомимата в Бърво, Чехия, а също преподавател по пантомима в Австрия.
 
"Отиде си неподражаемият артист, музикант, мим, признат за един от най-добрите в света, в комедийната пантомимна миниатюра- Николай Ганчев - Руди! Обичам те, Руде! И винаги ще те обичам, защото даряваше на всички любов, светлина, усмивки и цвете! Заедно основахме театър "Pandance"! 10 години бяхме посланици в цял свят на българската култура с този театър.
Станахме пожизнени почетни членове на най-големия латиноамерикански театрален фестивал "Театро де ориенте". 10 години! Толкова награди и толкова любов... и толкова завист! Летяхме в десетки страни, изповядвахме изкуството си и се гордеехме, че сме българи! Дано България поне малко се е гордяла с нас!", това написа в емоционален пост във Фейсбук актьорът Николай Сотиров.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right