Почитатели на Тео Ушев и Георги Господинов на дискусия без граници в НДК

Перото

Снимка: Столица.bg

Приятели и почитатели на Георги Господинов и Теодор Ушев ще се съберат на интересна дискусия в НДК. Тя ще бъде за идеите без граници на 17 ноември (неделя) 2019 г. от 17.00 ч. в Литературен клуб „Перото”. И е посветена на изкуството на двамата световни артисти. Инспирирана е от специалното събитие в рамките на фестивала "Киномания" – „Нарисувай ми тъга”. Същата вечер от 19.00 ч. в зала 1 на НДК ще бъде представен кино-концертът „Четирите годишни времена”. Дискусията се организира от автора на книгата „Идеи без граници” Даниел Ненчев, който инициира разговор с приятели и почитатели на двамата световни артисти от България. Входът е свободен.
 
В проекта на Токийския университет четирима художници от България, Естония, Русия и Япония визуализират четирите сезона, докато „Куарто квартет” изпълнява на живо гениалната музика на Вивалди. Теодор Ушев е автор на визуалната картина на зимата. Веднага след кино-концерта публиката на Киномания ще види и българската премиера на филма на Теодор Ушев „Физика на тъгата” по романа на Георги Господинов.  
 
Със свои възгледи, истории, критики и впечатления, свързани с произведенията и личностите на Господинов и Ушев, в дискусията ще участват Владо Пенев, Теодора Духовникова, Влади Люцканов, Антоанета Бачурова, Манол Пейков, проф. Виолета Дечева, Надя Радулова, Иван Ланджев, Лъчезар Лазаров, Марин Бодаков и други техни съмишленици, близки, изследователи, читатели и зрители на Георги Господинов и Теодор Ушев.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right