Поетична сбирка в София и нова книга представят непознатата Багряна

Поетично соаре в центъра на  София представя непознатата Багряна

Снимка: Държавна агенция "Архиви"

 
Поетично соаре в центъра на София ще събере на едно място млади и стари ценители на красивата реч и на  неповторимата Елисавета Багряна. На 20 май 2021 г. на ул. „Цар Асен“  64 от 19 часа ще се проведе  импровизирана премиера на новото издание на издателство „Колибри“ с избрана лирика на Елисавета Багряна „Аз обичам самата любов“.
Мотор и домакин на събитието е журналистът Искра Ангелова. За да прочетат  заедно някои от любимите си стихотворения на Елисавета Багряна на сорето ще присъстват две  великолепни актриси- Жорета Николова и Снежина Петрова.  
Разказът за непознатата Багряна ще бъде на автора на предговора и селекцията на стихотворения в книгата проф. Людмил Димитров, а от дистанция ще чуем и гласовете на две съвременни изключителни поетеси – Мария Донева и Камелия Кондова, своите спомени ще разкаже племенникът на Багряна Георги Белчев. Стихове ще чете и дейният директор с поетична душа от издателство „Колибри“ Кремена Димитрова. 
Председателката на българския ПЕН клуб Здравка Евтимова и самата внучка на поетесата Елисавета Шапкарева също ще бъдат на празника.
30 години след смъртта на гранд-дамата на българската поезия в нейна чест на сцената ще се качи и квартет "Чимиджими", който ще изсвири стари градски мелодии и класически произведения
Проектът „Тихата бащина стряха“ на Искра Ангелова, вдъхновен от събитие, посветено на Николай Лилиев, се състои от поредица поетични четения, свързани с литературната история на София и се провежда под патронажа на Национален Фонд Култура.
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right