Показват филм на Джафар Панахи на София Филм Фест

Джафар Панахи

Снимка: Filmz.ru

Филмът "3 лица" на иранския режисьор Джафар Панахи ще бъде показан на "София филм фест", съобщават организаторите на фестивала. Панахи има забрана да напуска Иран и да снима филми от 2010 година, но това не го спира. Той продължава да прави кино. 

"3 лица" е неговият четвърти филм, който беше удостоен с наградата за най-добър сценарий на кинофестивала в Кан. Популярна иранска актриса е главният персонаж в лентата. Тя тръгва да търси младо момиче в Северозападен Иран, след като е видяла видео, в което то моли за помощ да напусне консервативното си семейство.

Основната тема в повечето филми на Панахи са жените и техните съдби, както и борбата им за независимост. Конфликтът в най-новата му лента идва от желанието на младото момиче да стане актриса и сблъсъка със семейството, което й забранява да преследва амбициите си.

Досега Джафар Панахи е гостувал на "София филм фест" два пъти. "Това не е филм", "Спусната завеса" и "Такси"  са другите му три филма. Режисьорът е носител на наградите "Златен лъв", "Сребърна мечка" и "Златен леопард" от международните кинофестивали във Венеция, Берлин и Локарно.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right