Помощ за Кино "Влайкова": Търсят се 75 хил. лв за нова техника

Кино Влайкова

Снимка: Столица.bg

Една от емблемите на София- кино- театър "Влайкова", има нужда от помощ. Помощ, за закупуването на нова и модерна дигитална кино машина. Така ще могат да се предлагат филми, отговарящи на стандартите и възможността за достъп до филми в съвременния кино формат. Цената на модерната техника обаче е 75 000 лв. Непосилна сума за купуване със собствени средства.
 
Заради това екипът на киното започва дарителска кампания за набиране на средства за  нужната техника. Те смятат да търсят бизнесмени, ще кандидатстват във фондации, ще помолят за помощ и Столична община. Призивът е публикуван на страницата на Кино "Влайкова" във Фейсбук.  
 
Ето и още от него: 
"Скъпи приятели на емблематичното и обичано кино „Влайкова”, обръщаме се към Вас, водени от идеята, че култура, случваща се под покрива на един кино-театър, не трябва да бъде сведена до задоволително ниво. В продължение на няколко години прожекциите в нашето любимо кино се случват с техника, която не отговаря на модерния кино формат. Това ни ограничава силно при подбора на филмови заглавия. Ограниченията се отнасят и до така необходимите ни детски анимационни филми, с които да можем да посрещаме в читалищния кино салон най-младите зрители, искащи да се докоснат до магията на седмото изкуство". 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right