Поставят 12-метровата артинсталация "Един човек" на мавзолея

Временна артинсталация "Един човек" на площадка "Мавзолей"

Снимка: район Средец

Нова художествена инсталация "Един човек" ще бъде поставена на празната площадка "Мавзолей" в центъра на София. Главният архитект на София арх. Здравко Здравков е издал заповед на 28 октомври т. г. Временната артинсталацията ще е там една година, според заповедта, публикувана на официалния сайт на район "Средец".

До началото на тази година на това място срещу Националната художествена галерия беше скандалната "Бронзова къща". 12-метровата артинсталация "Един човек" бе избран с конкурс по програма "Навън", в който участваха 17 проекта. По интерактивната инсталация ще има 56 LED екрана.

Проектът, план - схемата за поставяне на преместваемия обект на площадка "Мавзолея" и съгласувателното становището на Министерство на културата се съхраняват в НАГ на Столична община. Разрешението за поставяне може да бъде обжалвано в четиринадесет дневен срок от получаване на настоящето съобщение пред Административен съд София-град.

Граждани и граждански организации могат подават предложения или сигнал не се изисква наличие на личен и пряк правен интерес. Възражения, предложения и сигнали, се подават в район "Средец".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right