Представление на незрящи актьори в първия фестивал на авторския театър в НДК

Представление на незрящи актьори в първия фестивал на авторския театър  в Н

Снимка: Театър „Драмеди“

Представление на незрящи актьори по истински истории от света на слепите е само част от нещата, които ще могат да бъдат видени по време на Първия фестивал на авторския театър на 27 и 28 март 2021 г. в Нов Театър НДК. 
 
Двудневното театрално предизвикателство ще предложи на зрителите осем авторски представления, две театрални работилници, две дискусии, изложба със снимки и реквизит от представления, и концерт на „Драмеди Бенд“.
 
Целта на фестивала е всяка година да представя театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира изцяло върху авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. Организатори са театър „Драмеди“, част от Сдружение „Творци”. Партньори са  Нов театър НДК, Народно Читалище „Н. Хайтов-1936“ в кв. Изток и Държавна агенция за закрила на детето. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 
 
Откриването ще бъде с Game Over - моноспектакъл на Ованес Торосян,  а театър „Драмеди“ ще представи авторската постановка „Кой си ти?“, която ще изследва идентификацията и осъзнаването на собствената личност. Първият фестивален ден ще завърши с "Драматургът живот" -  спектакъл на Playback театър „Тук и сега“- интерактивен импровизационен театър, чийто сценарии са историите на хората от публиката. Интерактивното представление „The space in between” на Performance room, Варна е покана за разговор с едно човешко тяло, което търси онова неуловимо и нематериално пространство на истинската среща между хората. 
 
Вярата в собствените възможности ще провокира постановката на Театър „Драмеди“ „С/Звяра в човека“ с участието на актьори между 6 и 13 години. Танцова компания „Дюн“ от Бургас ще покаже танцовия спектакъл „Ритуали на душата“, който изследва образите на душата и практиките, създаващи връзка между душата и тялото. Постановката използва синтетичен език, обединяващ движение и слово.
 
Фестивалът ще завърши с „П(р)огледни“ - авторското представление на незрящи актьори по истински истории от живота на слепите хора, създадени заедно с незрящите участници. „Очите на хората“ е авторски спектакъл на Театър „Драмеди“ за търсенето на собственото място в света, на личните желания и стремежи, на свързаността ни с другите и вселената. 
 
Фестивалът на авторския театър ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при 30 % заетост на местата в залата. 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right