Представят в храм „Св. София“ книга за чудесата на Св. Ефрем Нови

Представят в храм „Св. София“ книга за чудесата на Св. Ефрем Нови

Снимка: Фейсбук

Новото, четвърто, допълнено издание на книгата “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови” ще бъде представено пред жителите и гостите на столицата на 2 ноември, от 18:45 часа, в храм “Св. София”.

Събитието е част от първото издание на Фестивал на православната книга за Софийска епархия, който се провежда с благословението на Българския патриарх Неофит.

Книгата “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови” е дело на журналиста Ангел Бончев, водещ на новините по БНТ. През последните 10 години той се е отдал на издаването на книги и правенето на филми, посветени на житията и чудесата на неизвестни за България светци. Сред тях са св. Нектарий Егински, св. Никифор Прокажения, Ефрем Нови Чудотворец, Лука Кримски и други.

Книгата „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ е 200 страници и съдържа житие, разкази за чудеса, акатист, два молебни канона и молитви. В нея са поместени и много ценни фотографии.

Изданието е допълнено с истории за чудесата, случили се в България по молитвите на св. Ефрем Нови. В книгата са включени и много молитви за различни нужди.

Добавени са няколко нови глави, които в още по-голяма степен разкриват личността на майка Макария – игумения на манастира на св. Ефрем. Читателите ще се докоснат до нейната свята осанка и ще научат за делото ѝ в полза на ближния приживе.

Освен това изданието включва две стихотворения, посветени на св. Ефрем Нови и майка Макария, чиито автори са отец Павел Гърбов от Карнобат и Ангел Бончев.

По време на фестивала ще бъдат представени и всички останали книги и филми на автора Ангел Бончев.

Откриването на Фестивала на Православната книга за Софийска епархия започва с откриване на 31 октомври от 18:00 часа и ще продължи до 4 ноември. В рамките на събитието ще бъдат представени различни издателства и техните книги, посветени на Православната вяра.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right