Премиера в Сатирата в София - "Една задръстена звезда"

-

Снимка: Столица.bg

Тази вечер, 10 септември, предстои премиерата на спектакъла "Една задръстена звезда" в столичния Сатиричен театър "Алеко Константинов". Началото на представлението е 19,30 часа.

Автори на пиесата са Слав Танев и Боряна Иванова. Режисурата е дело на директора на театъра Калин Сърменов. Той е автор и на стиховете в постановката. Сценография - Антония Попова и Кирил Наумов, хореография - Татяна Янева.

В ролите ще видим актьорите Александра Сърчаджиева, Борислав Захариев, Елена Атанасова, Иван Панев, Петър Калчев, Полин Лалова, Елена Атанасова и студенти от театралния колеж „Любен Гройс“.

"Егоизмът не е плод на нашето време. Това е част от човешката същност. Част от нашето несъвършенство и част от стремежът ни да го разберем. Неразбирането ни кара да оправдаваме всичко, за да можем да продължим напред и да избегнем самотата. Човек не си дава сметка, че е самотен заради собствения си егоизъм и не разбира колко малко е необходимо да промени, да се откаже, да приеме, да преструктурира, за да бъде щастлив.
И разбира се, вината никога не е в нас. Тя е там някъде, забулена в оправдания, в изисквания и претенции. Всичко това обаче не значи, че трябва да се предаваме и да не се борим със себе си.
Една изключителна ситуация в един обикновен ден. И тогава идва ред на едно от най-великите качества на човека – възможността да се надсмее над себе си дори тогава, когато говорим за неща, кодирани в същността му, като егоизма", разказва за спектакъла Калин Сърменов.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right