Приемат се документи за направление 7:"Мобилност" на Програма "Култура"-2021 г.

Приемат се документи за направление 7 "Мобилност" на Програма "Култура"-202

Снимка: Дирекция "Култура"- Столична Община

Столична община обявява началото на прием на документи за направление 7:"Мобилност" на Програма "Култура"-2021 г. Проектните предложения трябва да бъдат подадени най-късно до 3 май тази година. Това става по електронен път на сайта на Столична програма „Култура“ - https://kultura.sofia.bg/. Не се приемат документи, подадени на хартиен носител в Дирекция „Култура” на Столична община, изпратени по поща или имейл. Срок за реализация на проектите – от 1 юли до 10 декември 2021 г.
 
Съобразявайки се с епидемичната обстановка, Творческият съвет на Столична програма „Култура“ може да предложи на Столичен общински съвет да гласува обявяването на Втора сесия за подаване на проекти по Направление 7: „Мобилност”, като сроковете ще бъдат определени допълнително.
 
От Столична община дават и подробности какво представлява Направление 7: „Мобилност” (външна и вътрешна)
 
Направлението подкрепя мобилност на културни оператори (организации) и физически лица – за участие във фестивали, събития и инициативи в страната и чужбина, за представяне на тяхната дейност, изграждане на национални и международни партньорства, развитие и обогатяване на културните продукти и разширяване на публиките. Не се поставят жанрови или видови ограничения, област на изкуствата и др.
 
Подкрепят се проекти за вътрешна мобилност - за пътувания от и до населени места на територията на България и външна мобилност - за трансгранични пътувания. Приоритет имат пътувания от и до държави в Европа. Допустими са пътувания от и до държави от цял свят, когато имат съответната целева обосновка.
 
В направлението са допустими само разходи за транспорт и настаняване на участници на територията на България. За пътувания в чужбина са допустими само транспортни разходи.
 
Проектите трябва да отговарят на общите изисквания към направлението, както и да са съобразени  в  максимална степен  с наложените  противоепидемични  мерки  и  свързаните  с  тях  ограничения  при физически контакт и присъствена изява. Трябва и да се отчита, че ситуацията с епидемията може да доведе до затягане на мерките, нови и по-сериозни ограничения  и  дори  до забрани  за  изяви  и  дейности,  особено  в  зимните месеци на 2021 г.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 50 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (18%, 94 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 85 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (48%, 252 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 42 Гласове)
Общо гласували: 523 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Фантомът" и "Цигулар на покрива" с очаквано завръщане в Оперетат......

  Две от най-касовите заглавия на Музикалния театър отново се завръщат на сцената. „Фантомът на операта&rdqu...

Прочети още keyboard_arrow_right