Проект „Само по носия“ в Топлоцентрала

-

Снимка: Столична община

Младежите от „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община канят жителите и гостите на София на официалното представяне на Етнографския пътеводител „По пътя води ме“.

Пътеводителят е създаден в рамките на проекта „Само по носия“, с ментор Любов Костова, директор на Британски Съвет в България.

Събитието ще се състои на 16 октомври в Център за сценични изкуства „Топлоцентрала“ от 19:00 ч. Входът е свободен.

„Пътеводител на традициите“ разказва на достъпен език за българските обичаи, изкуство и фолклор. Той има и дигитална версия с 24 кратки документални филма, снимки и интересна информация за българските традиции, обичаи, земеделие и производство, изкуство, фолклор, облекло и празници. Електронното издание ще бъде достъпно на сайта на Столична община.

За всички гости на събитието на 16 октомври (зала № 5, Сцена Бар на Топлоцентрала) екипът на „Само по носия“ е подготвил разнообразна програма с работилници за изработване на китки, запознаване с българските наричания, ателиета за рисуване на шевици и др. И още - възстановка на традиционния български празник Гергьовден, народна музика, хора, пеене и надиграване и разбира се представяне на Пътеводителя и документалните филми към него.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right