Пролетният базар на книгата в София започва на 30 май

-

Снимка: АБК

Темата на 15-ото издание на Пролетния базар на книгата ще бъде Грамотността, съобщават организаторите от Асоциация "Българска книга".

Тази година в събитието ще вземат участие рекорден брой издатели от цялата страна, за да представят рекорден брой книги от всички жанрове. Сред над 15 000 заглавия, представени от над 130 издателства от цялата страна любителите на книгите ще имат възможност да открият редки и за първи път издадени у нас творби.

Пролетният базар на книгата ще се разположи в над 60 шатри на повече от 1500 кв. м. изложбена площ в центъра на столицата. Официалното откриване на най-голямото у нас книжно изложение ще бъде в парка пред Националния дворец на културата в 11:00 часа на 30 май (понеделник).

До 5 юни (неделя) столичани ще станат свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 събития - премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

В рамките на Пролетния базар на книгата ще се проведе и V-тия Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, като специален акцент ще бъде Денят на детето - 1 юни.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right