Проверяват конкурса в Музикалното училище след скандала с Дарина Такова

проверка

Снимка: Столица.bg

Експерти от министерството на културата ще направят проверка на конкурса за учители в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Подобна инспекция ще има и в другите училища по изкуствата, съобщиха от ведомството на Боил Банов.

Шумотевицата се вдигна, след като през уикенда оперната прима Дарина Такова публикува в социалната мрежа как директорката на Музикалното я е обидила. Такова поискала да стане учител там. Но Столина Добрева обяснила, че трябва да изпее 5 творби в съпровод на пиано според правилата на конкурса. А Такова не е на сцена от 12 години заради операция на гласните струни. В събота министър Боил Банов поиска, пак във Фейсбук, оставката на директорката. Вчера те се срещнаха, но до оставка не се стигна.

Според Банов дали Такова ще работи като консултант на училището си зависи само от директора. Не е редно творец от световен ранг, който е имал проблем с гласа да бъде заставен да пее. Винаги има и друга възможност за доказателства на таланта и преподавателските качества на кандидата.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right