"Провинциални истории" по разказите на Чудомир в "Сълза и смях"

-

Снимка: Facebook

Тази вечер, 15 ноември, на Камерна сцена в столичния театър "Сълза и смях" ще бъде представен моноспектакълът по мотиви от разкази на Чудомир.

Спектакълът, озаглавен "Провинциални истории", е дело на на актрисата Иванка Шекерова. Режисурата също е нейно дело, съвместно с Лилия Секова.

"Това е един моноспектакъл, който направих с много голямо желание и любов. Аз имам изключителен сантимент към самия автор още от много малка. Първото нещо, което ми бе прочетено в този живот беше "Не съм от тях" на Чудомир и аз изключително силно се влюбих в него, и най-накрая в този живот се осмелих да направя спектакъл по негови текстове", споделя актрисата пред БНР.

На сцената буквално ще оживеят образите на местната клюкарка, клетия мъж, който търси начин да угоди на жена си, но никога не успява, свекървата, която не може да приеме снахата и комичната среща на един обикновен човек с бюрокрацията. Изпълнените със смях и комични ситуации сцени, със сигурност ще ни накарат да се замислим за малките, но значими неща в живота на всеки от нас. 

Хуморът на Чудомир, умело преплетен с яркия комедиен талант на актрисата Иванка Шекерова, оставя ярък отпечатък дори и в най-претенциозната публика. И както казва големият български писател Димитър Христов Чорбаджийски - Чудомир,
„Най-празният от нашите дни е оня, в който не сме се смели нито веднъж“.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right