Прожекция на "Светецът светкавица" в Дома на киното в София (ВИДЕО)

Прожекция на "Светецът светкавица" в Дома на киното в София

Снимка: БНТ

Автор на хитовата документална лента е журналистът от БНТ Ангел Бончев

Водещият на „По света и у нас“ по БНТ Ангел Бончев, представя пред софийска публика авторския си филм „Светецът светкавица“ на 10 юни от 18.30 в „Дом на киното“ в столицата. Лентата беше представена премиерно в самото начало на пандемията през 2020 г. и нямаше прожекции.

С отпадане на мерките православните християни и киномани могат да се насладят на филма, посветен на живота и чудесата на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови, който е наричан Светец светкавица, заради бързите, но и много чудеса, които се случват по неговите молитви.

Филмът на Ангел Бончев, с участието на хора, докоснати от чудотворната помощ на Ефрем Нови, разказва за ангелския живот и дивните чудеса на светията.

В "Светецът светкавица" са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Новинарят е създал и детска книга за свети Ефрем, както и книга за възрастни „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“. „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right