Разкриват тайните на "Побитите камъни" в центъра на София

Побити Камъни

Снимка: Български Културен Център

Какви са тайните на природния феномен "Побитите камъни" и връзката му с културата на хората от Медно-каменната епоха отпреди повече от 6500 г. Отговор на този и още куп въпроси около чудото ще бъдат дадени тази вечер от 19 часа в Български Културен Център на улица "Веслец" 13 с филма "Осмото чудо". Режисьор не лентата е Георги Георгиев – Готи,сценарист- Малин Маринов, камера и монтаж Велико Карачивиев, превод на руски Иво Станоев. Музиката е на "ИСИХИЯ".
 
Една от основните цели на филма е да се лобира природният феномен "Побитите камъни" да бъде включен в списъците на ЮНЕСКО като геоложка забележителност. И заедно с това да се напомни на българите, че не само имаме много интересна природа и ландшафт, но сме наследници и на най-старата европейска цивилизация .
 
Темата за "Побитите камъни" вълнува доста хора и преди години се появи хипотезата, че са човешко творение. Това е и основният проблем,върху който разсъждават авторите във филма- какъв е произходът на въпросния феномен: човешко творение или геоложка даденост. 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right