С Литературен маршрут в София ще отбележим 119 години от рождението на Атанас Далчев

-

Снимка: Facebook, "Литературни маршрути"

Вторият за тази година Литературен маршрут ще се проведе днес, 22 май, съобщават организаторите. В 18.30 ч. поетът, драматург и журналист Радослав Чичев ще преведе участниците през една разходка между спомена и мечтата, посветена на поета и драматург Иван Радоев.

Началната точка ще бъде Софийската опера и балет (вход от ул. „Врабча“ №1), а маршрутът ще разкаже освен за живота и творчеството на Радоев, и за приятелствата му с Никола Фурнаджиев и Ангел Каралийчев, и за творческата среда в столицата през 50-те, 60-те и 70-те години на ХХ век.

В рамките на третия Литературен маршрут, който ще започне от площад "Славейков", поетесата Албена Тодорова ще представи творчеството на големия поет Атанас Далчев. Маршрутът ще тръгне на 29 май от 18.30 ч. Градската разходка ще отбележи 119-ата годишнина от рождението на Атанас Далчев.

"Литературни маршрути" е проект на фондация „Прочети София“, провеждат се без предварително записване и са безплатни за участниците. Събитията от програмата се реализират с финансовата подкрепа на Столична община – Календар на културните събития и Национален фонд „Култура“, „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right