С “Тайните кътчета на София” стартира проектът “Филмова ваканция”

С  “Тайните кътчета на София” стартира проектът “Филмова ваканция”

Снимка: Столична община

С репортаж “Тайните кътчета на София”, филм на 100-годишнината на Панчо Владигеров и ленти по адаптация на разказа на Иван Вазов “Павле фертигът” стартира проектът "Филмова ваканция", финансиран по програми на Столична община, съобщиха от Московска 33.

На 5 юни в кино “Влайкова” се състоя прожекция на късометражни филми, създадени от младежи, на възраст 14-19 години. "Щастлив съм, че в София има толкова много талантливи млади хора. Вие сте важни, защото сте бъдещето и имате шанса да създадете велико българско кино. Благодаря на Вас, Вашите родители и преподаватели", каза на офицалното откриване зам.-кметът по култура и образование на Столична община Мирослав Боршош.

Лентите и репортажите са резултат от обучението на младите хора по проект “Филмова ваканция” на НИМ Анимейшънс, финансиран по програма “София- град на младите и активните” на Столична община.

Прожекцията включваше репортаж с тема “Тайните кътчета на София”, късометражен анимационен филм “Павле” - адаптация по разказ на Иван Вазов - “Павле фертигът” и “Живот по такт” - късометражен документален филм по случай 100 години НМА “проф. Панчо Владигеров”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right