Самостоятелна изложба на Свилен Стефанов в столичната галерия ONE

Самостоятелна изложба на Свилен Стефанов в столичната галерия ONE

Снимка: галерия ONE

Изложбата "Остатъчни образи" е с куратор Сузана Николова

На 30 ноември от 17.00 ч. галерия ONE представя "Остатъчни образи" – самостоятелна изложба на Свилен Стефанов с куратор Сузана Николова, съобщиха от галерията.

Изложбата може да бъде видяна до 7 януари 2022 г. Достъпът до галерията се осъществява при представяне на цифров COVID сертификат. Изложбата представя произведения, които са нови или непоказвани. След периоди на бурна трансформация в сферата на неконцептуалистските форми, Свилен Стефанов се обръща към живописта в края на 90-те години. Той умишлено създава студена концептуална живопис, в която използва по вторичен начин експресионистични средства. Подходът му е концептуален, и същевременно класически живописен, защото концептуализмът е начин на мислене.Това в България е различна живопис още от 90-те години, която се развива успоредно с концептуалните стратегии и е част от тях. Тя не е отрицание на концептуализма, а негово продължение.

Авторът създава концептуална живопис с класически средства, защото концептуализмът е рационална форма на изкуство, но чувствеността на живописната повърхност напомня за нейната материална природа и именно тя е в центъра на неговия интерес.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right