Сатира от Александър Секулов с премиера в София

-

Снимка: Столица.bg

Актьорът Пенко Господинов гостува на Сатиричния театър в София със спектакъла "Експлозивна комедия за Големия взрив" от Александър Секулов. Премиерата е на 30 януари, а самата пиеса се поставя за първи път на сцена, съобщават от трупата на театъра.

"Александър Секулов, с когото досега не бях работил, ми изпрати един свой нов текст, от който ми замириса на автентична сатира, на откритие, на радост от намерени в думите и ситуациите ориентири, които са отличен повод за сатиричен спектакъл", разказва режисьорът Пламен Марков.

"Не правещ се на смешен, а истински смешен, не пропагандно и шаблонно клише за сатира, а истинска сатира, нещо оригинално, в което има болка и надежда. Предложих я веднага на ръководството на театъра и вече я репетирам. Репетициите са радостни. Така ми се иска да не се заблуждаваме, че работим по отличен материал за съвременно оригинално българско сатирично представление, така ми се иска поради необходимостта да има такова животно като жирафа, да не си измисляме, че има, така ми се иска да пренесем радостта от работата ни в радост за публиката", каза още Марков.

В представлението участват още Албена Павлова, Димитър Баненкин, Стела Ганчева, Асен Мутафчиев, Михаил Сървански, Кирил Бояджиев, Вилислава Кирилова, Теодор Елмазов и Иван Панев.

"Дано богът на Сатирата, дано духът на вечната и велика Сатира да е с нас. Молете се за нас, за да ви зарадваме. Не искам да съм патетичен, но ние имаме надежда. Мирише ми на ранния Стратиев, а си е съвременния Секулов", допълва режисьорът.

Сценографията и костюмите в спектакъла са на Мира Каланова, а музиката е на Калин Николов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right