Сатиричният с първа постановка на открито в двора на 6-о училище

Сатиричният с първа постановка на открито в двора на 6-о училище

Снимка: Столица.bg

Продължава организацията, цените на билетите ще са между 10 и 15 лв., съобщи директорът Калин Сърменов

Сатиричният театър е в трескава подготовка и организация за първото си представление на открито. Сцената и зрителите ще се позиционират в двора на 100-годишното Шесто основно училище "Граф Игнатиев" на ул. "6-ти септември". Цената на билетите ще е между 10 и 15 лв. Добрата новина съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов пред Нова телевизия.

Заради мерките срещу разпространението на COVID-19 са обсъждани вариантите с какви предпазни средства да бъдат актьорите. "Минахме през кошмарите обсъждания къде и как, след като ни разрешиха на 30% заетост. отвориха моловете и фитнес залите и се надявам и на нас да ни разрешат да работим на закрито пространство. Но ние не сме толкова гласовити", коментира ситуацията Сърменов.

Вече се обсъжда специалния ред на влизане, излизане и заемане на местата от зрителите. За сцената на открито са предвидени и лоши метеоролгични условия. Направена е и разстановка как ще изглежда училищния двор със сцената, къде ще бъде и къде ще са зрителите, разбира се съобразено с изискванията.

"Ще започнем може би на 10 юни т. г. Опитваме се да организираме нещата за около 120 - 130 души на принципа 30%. Благодаря на училището и на ръководството. Остава ни да извървим и процедурата по взимането на разрешително от Столична община за условията, при които ще се функционира театъра на открито", каза директорът на Сатиричния.

На ул. 6-ти септември предстой ремонт, но вече са направени срещи с експлоатационните дружества - Софийска вода и Топлофикация и има разбиране относно графиците на работа и приключването. Сърменов любезно е бил поканен и от МВР, сградата е в съседство с 6-о училище и всичко е обсъдено до най-малките подробности за откритата сцена на Сатиричния.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right