Сдружение "Зограф" предлага НДК да се прехвърли на Столична община

НДК

Снимка: Столица.bg

НДК да се прехвърли от държавата на Столична община, защото софийският кмет Йорданка Фандъкова ще е най-добрият и грижовен стопанин на НДК. Това предлагат от Сдружение "Зограф". 

Ако Националният дворец на културата (НДК) бъде предоставен с правителствено решение на Столична община и придобие полагащия му се статут на водещ общински културен институт, той ще заработи и ще функционира занапред много по-пълноценно, убедени са в сдружение "Зограф".

Практиката показа, че Столична община управлява и менажира много професионално своите културни институти. Общинските театри в София са сред най-успешните и проспериращи в страната. Нивото на заплащане на актьорите и на техническия състав, и като качество на творческия продукт, и като посещаемост, казват от "Зограф".

НДК е към Министерство на културата, но не се управлявало добре и дължало голяма сума за неплатени данъци на Столична община.

 

,

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right