Шест фотографии на Яна Лозева в къщата-музей „Вера Недкова“ в София

-

Снимка: Яна Лозева

Шест фотографии на Яна Лозева са изложени в Къщата- музей „Вера Недкова“ на ул. „11-ти август“ 2 в София. Изложбата се открива днес, 8 юни, и ще може да се разгледа до 28 октомври.

Изложбата е озаглавена "Ауфтакт" и е част от програмата „В дома на Вера Недкова“ на Националната художествена галерия.

Стартирала през 2019, програмата „В дома на Вера Недкова“ продължава представянето на съвременни автори паралелно с картините на художничката. Разположени в уютната атмосфера, белязана от интелектуалното и творческо присъствие на Вера Недкова, шестте фотографии на Яна Лозева показват образи на жени със силна и запомняща се индивидуалност, разказва Диана Драганова-Щир, куратор на изложбата.

На пръв поглед несъвместими в творческите търсения и похвати, фотографиите си кореспондират по елегантен начин с живописните произведения в интериора на музея. Правени през последните две години, фотографиите са запечатали кратки и неуловими мигове и състояния на женските образи, които сякаш потъват акварелно в пространството, с размитите си контури и преходи между черно и бяло. С изострена наблюдателност Яна Лозева се интересува от загадъчността на обикновеното, от момента на изпуснатия контрол и онази специфичност на „изтървания“ кадър, който се промъква необяснимо и незабележимо и лежи в основата на изложбата „Ауфтакт“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right