Синът на Боб Марли и още куп музиканти ще свирят на джаз фест в Боровец

Синът на Боб Марли и още куп музиканти ще свирят на джаз фест в Боровец

Снимка: pixabay

Музиканти от три континента ще вземат участие в първото издание на Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“, който се повежда в курортен комплекс Боровец, съобщава БНР.

В рамките на пет дни – от 5 до 9 август, пред публиката ще застанат джазмени от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея. Откриването ще е тази вечер от 19:00 ч.

Събитието носи името на основателя на джаз фестивала в Банско. Водещи на музикалния празник в Боровец ще бъдат двама приятели на доктор Илиев – музикалният редактор Николай Захариев - от БНР, и режисьорът Борис Панкин.

В първата вечер на сцената ще излязат Бигбенд "Благоевград" с Васил Петров, Христина Кацарска и Надя Тончева, Влатко Стефановски с триото си (Северна Македония) и Розалия де Соуза (Бразилия).

Сред участниците в програмата са реге звездата Джулиан Марли (син на Боб Марли) с групата си, експерименталният Юнгсу Чой оркестър, Антонио Флинта квинтет, Александров рагтайм бенд, "MYX'D" и други.

В съпътстващата програма се предвидени събития и занимания с деца. На 6 август официално ще бъде представена биографичната книга "Доктор Джаз: д-р Емил Илиев, или изкуството да лекуваш с музика".

Д-р Илиев организира джаз фестивала за пръв път през 1998 г. За 20 години събитието е привлякло виртуозни джаз изпълнители от цял свят. След като д-р Илиев напусна този свят през 2020 г., делото му продължават неговите наследници.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right