„Смешно отделение” и "Президентският кандидат" ще играят в столичния „Сълза и смях”

„Смешно отделение” и "Президентският кандидат" ще играят в столичния „Сълза

Снимка: Столица.bg

Режисьор на „Смешно отделение” е Робин Кафалиев

Столичният театър „Сълза и смях” ще забавлява зрителите с две постановки на 13 януари – „Смешно отделение” и "Президентският кандидат", съобщиха от театъра. 

„Смешно отделение” по Ерик Чапъл е с режисьор Робин Кафалиев и сценография на Теодор Даскалов. В спектакъла ще участват Робин Кафалиев, Николай Сяров, Евгени Стефанов, Иван Иванов, Росица Кехайова, Анна-Мария Николаева.

В България всеки разбира от три неща – политика, футбол и ... медицина! И всеки в България неведнъж е бил изненадван от абсурдните маневри на здравната ни система. Но и всеки е успявал неведнъж да изненада здравната ни система с абсурдните си маневри.

В спешното отделение на д-р Терзийски има трима ключови пациенти - донякъде болни (Иван Иванов), донякъде симуланти (Николай Сяров), но със сигурност хипохондрици (Евгени Стефанов)!

Докторът (Робин Кафалиев) разполага с една старша сестра (Росица Кехайова), една многофункционална стажантка (Анна-Мария Николаевна) и около 90 минути на сцената (сред създадения от Теодор Даскалов декор), за да успее физически и психически да излекува тримата болни и евентуално... да успее да ги изгони... Извинете - изпише!

Накратко диагнозата е: Спешно нещо да се направи, за да не бъде българското здравеопазване толкова .... смешно!

Втората постановка, която ще бъде представена е „Президентският кандидат” – един спектакъл на „Театър Виа Верде”. Ще се играе в Славянска беседа - Камерна сцена от 19:30. Сценарият и режисурата са на Пламен Глогов, а сценографията на Виолета Златарева. В ролите ще бъдат Стефан Пашов (Кандидатът), Вяра Иванова (Вера Су), Руска Зидарова (Съветник 1), Теодора Пеева (Съветник 2), Василена Василева (PR-ката), Ивайла Сопотенска (маг Крандагула), Виолета Златарева (Вице-то), Радослав Паноров (Бодигардът).

Месец преди изборите всички статистики показват, че кандидатът за президент Кирил Методиев, чиито девиз е „Културата ще спаси България!” има всички шансове да се класира… последен на изборите. Разочарован, кандидатът е готов на всичко, за да промени играта…дори на свръхестествени действия. PR-ката от екипа му предлага да се възползват от окултните сили на ексцентричната маг Крандагула, която си служи с тъмна магия. Магьосницата счита, че за да успее кандидатът, трябва да добие сила от своята зодия по китайския календар- прасето.

Нарочно или не- нещо в заклинанието на маг Крандагула се обърква и след ритуала в тялото на Кирил Методиев се настанява съзнанието на едно неизвестно никому прасе, докато същевременно съзнанието на президентския кандидат се прехвърля в шопар от породата Датски ландрас. Заклинателката разбира грешката си, но за да я поправи и да обърне процеса е нужно време. А изборите наближават. Екипът на кандидат-президента трябва да подготви едно прасе в човешки облик за предстоящите дебати, по възможност без да разкрива тайната на други- като например любовницата на президента…медиите…вице-то…

Не по-малко фрустриран от новата си визия,кандидатът-прасе не може точно да обясни в коя свинеферма се намира истинското му тяло, тъй като никога не я е напускал. Обикаляйки свинефермите на България (по-усърдно отколкото е обикалял избирателите) в търсене на своя истински шеф, Съветник 1 се натъква на „свински митинг” в едно бивше ТКЗС, където прасетата организирани от новият аватар на Методиев стачкуват срещу условията на живот. Така след като Съветник 1 открива своя шеф може да го включи он-лайн от свинефермата, за да следи подготовката на мнимият кандидат. Но за ужас или радост на всички, президенсткият кандидат със свинско съзнание се представя много силно на интервютата и дебатите, защитавайки своята „свинска политика” и рейтингът му скача до небето. Екипът накандидат-президента е поставен пред морална дилема- дали да върнат в тялото му истинския кандидат и да загубят изборите или да оставят настоящият, който ги води уверено към победа…

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right