Софийската филхармония кани на концерти в парк Врана

концерт

Снимки: Софийска филхармония

Софийската филхармония кани ценители и приятели на концерти под открито небе в парк Врана. Петте концерта са под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община. Цикълът се нарича "Споделете музиката в двореца Врана". Има за вкуса на всякакви зрители- оперна гала, симфоничен и камерен концерт, и детска програма.

На 7 юли от 20 часа е концертът с любими опери на Верди, Пучини и Бизе. В него ще вземат участие и солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас. Вокалните шедьоври от оперите "Кармен", Трубадур", "Риголето", "Травиата", "Набуко" и "Бохеми" ще прозвучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида.

Специална селекция от творби на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола и др. ще прозвучат в изпълнение на струнен квартет "Филхармоника" на 8 юли от 20 ч.

Денят 9 юли е за почитателите на "Фортисимо Фамилия". Те ще се запознаят с най-мистериозния музикален инструмент - човешкият глас. Като в истинска приказка през приключението преминават принцеса, войници, джуджета и овчарче, котки и дори хора-птици. Историите ще разказват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Дирижира Славил Димитров. Концертът е от 18 ч.

Два часа преди това- 16 ч. най-малките фенове могат да участват в ателието "Как се ражда песента".Там ще научат повече за нотите и за различните стилове на пеене.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right