Софийската филхармония представя три млади дарования

-

Снимка: Столична община

Един от най-интересните състави на Софийската филхармония – „Класик Арт“ – ще зарадва публиката с програма, която преминава елегантно от класиката към съвремието. Събитието ще бъде на 24 юли от 18.30 часа в атриума.

Концертът е част от летния сезон на Софийската филхармония „Споделете музиката“ и е подкрепен от Столична община – Календар на културните събития.

В красивото пространство на Националната галерия ще звучат творби на Бетовен, Вивалди, Вебер, Шпергер, но и на Куин и на съвременната българска композиторка Петя Тончева.

Като част от инициативата си „Настоящето среща бъдещето“, съставът ще представи три млади талантливи дарования – Александър Маджаров, овладял съвършенството на свирене на валдхорна, Алина Михайлова, която свири на виолончело и Сара Пейчева – на контрабас. Специално за тяхното участие композиторът Слави Димов е направил аранжименти на класическата програма.

„КласикАрт“ – струнен квартет и ансамбъл, е създаден през 2017 г. от приятели, които искат да правят музика по най-добрия начин. Съставът от блестящи солисти, обединени от любовта към това, което правят, следвайки мечтите си, включва: Калина Христова (цигулка, концертмайстор на Софийска филхармония), Калина Митева (цигулка), Евгения Бааджиева-Димова (виола, помощник водач на виолите в Симфоничния оркестър на БНР), Кристиана Алипиева Михайлова (виолончело, помощник концертмайстор на виолончелите в Софийска филхармония), Явор Добрев (кларинет, водач на кларинети в Софийска опера и балет) и Михаил Михайлов (валдхорна, първи валдхорнист на Софийската филхармония).

Концертите на „КласикАрт“ са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветление и специален надслов. Репертоарът на състава се разширява и вече включва премиери на творби от Румен Бояджиев-син, Георги Стрезов, Костадин Генчев, както и произведения от различни епохи – от бароковата епоха, класика, романтизъм и съвремие.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right