Софийската опера и балет с "Летящия холандец" открива "Музи на водата" на Панчарево

Софийската опера и балет с "Летящия холандец" открива "Музи на водата" на П

Снимка: operasofia.bg

Софийската опера и балет отново музикално ще нагорещи летните дни с емблематични постановки на открито - в парка и край езерото в Панчарево. Тазгодишното издание на "Музи на водата", от 8 юли 4 септември, се открива с "Летящия холандец".

"Премиерата започна с Вагнер и продължаваме с "Летящия холандец"", каза проф. Пламен Карталов пред bTV. За почитателите на балета в програмата край езерото в Панчарево е включена и "Сън в лятна нощ" по музика на Менделсон, което е премиера за балетната публика.

За четвърта година край езерото в Панчарево столичани се наслаждават на оперни и балетни спектали на вода. В репертоара са още "Пепеляшка", "Кармен" и разибра се "Лебедово езеро".

Същите постановки ще се играят и в Пловдив и на Белоградчишките скали, допълни Пламен Карталов. "След 5 дни започва и "Опера в парка", което е 13-ото издание, съвместно със Столична община, по молба на кмета Йорданка Фандъкова. За нас е приоритет и най-малката публика и за тях ще се изгарят "Вълшебната гора", "Вълшебната флейта", "Червената шапчица", "Трите слончета" и др., подходящи са деца от 0 до най-голяма възраст", каза Карталов.

В рамките на 13-ото издание на летния фестивал "Опера в парка" на Военна академия "Г. С. Раковски", Софийската опера кани своята публика на гостуващата сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево.

Събътията са част от Календар на културните събития 2022 и под патронажа на Кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на фестивала "Опера в парка".

Езерото Панчарево е разположено на 12 км южно от центъра на София, в посока Самоков и Боровец, между Витоша и Лозенска планина, при вливането на река Бистрица в Искър.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right