Софийската опера представя "Евгений Онегин" на Панчаревското езеро

-

Снимка: Facebook

В рамките на фестивала "Музи на водата" на езерото Панчарево, Софийската опера представя младата певица Стефани Кръстева като Татяна в операта "Евгений Онегин". Събитието ще е на 14 август.

Стефани Кръстева казва, че една от големите ѝ мечти е да изпълни ролята на Татяна от операта "Евгений Онегин". В образа тя вижда най-ценното човешко качество - добротата. Певицата благодари на Бог за таланта, с който я е дарил и за силата, и постоянството, които и дава, за да го развива.

Младото сопрано е от Варна, където завършва националното училище по изкуствата "Добри Христов". През 2017 г. завършва магистърска степен във вокалния факултет на НМА, в класа по класическо пеене на доц. Иванка Нинова и в класа по актьорско майсторство на акад. Пламен Карталов. През февруари 2019 г. дебютира на сцената на Софийската национална опера и балет в ролята на Татяна от "Евгений Онегин" на Чайковски.

В спектакъла на Панчаревското езеро зрителите ще видят още Атанас Младенов (Евгений Онегин), Хрисимир Дамянов (Владимир Ленски), Александрина Стоянова (Ларина ), Весела Янева (за първи път в ролята на Олга ), Ангел Христов (княз Гремин), Димитър Станчев (Зарецки), Николай Войнов (Ротният), Румяна Петрова (Филипевна), Красимир Динев (Трике ).

Диригент е Андрей Галанов, режисьор - Вера Петрова, музикална и стилистична постановка - Лариса Гергиева. Диригент на хора е Виолета Димитрова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right