Софийският международен литературен фестивал с писатели от Европа

Софийският международен литературен фестивал с писатели от Европа

Снимка: Фейсбук

Софийският международен литературен фестивал се завръща с литературни писателски гласове от Европа.

Гражданите ще имат възможност да проследят тенденциите,които доминират в литературата на континента,също да видят въпросите,които авторите поставят, рефлексиите им върху света във времето, опитите им за отстояване на европейските ценности, тревогите и идеите им за справяне с кризите. Включително ще присъства и темата с пандемията и екзистенциалните промени, които тя предизвиква в хората.

Тазгодишното девето издание на фестивала ще се проведе от 7 до 12 декември онлайн.

Литературният фестивал е форум,който събира на едно място български и световни автори и отваря пространство за диалог и за среща с творчеството. До момента участниците са повече от 250 поети и писатели от 28 държави.

Българските участници във фестивала са писателите, издали книга през последната година и оценени от критиката, но и от публиката. Сред тях са: Георги Господинов, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Александър Шурбанов, Рада Александрова, Елена Алексиева, Аксиния Михайлова, Цочо Бояджиев, Илко Димитров.

Деветото издание на Софийския международен фестивал се провежда паралелно с 48-ото издание на Софийския международен панаир на книгата в НДК. Събитията се организират с подкрепата на Министерството на културата и Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right