„София филм фест” с онлайн излъчване на най-доброто от киното на Балканите

„София филм фест” с онлайн излъчване на най-доброто от киното на Балканите

Снимка: siff.bg

За голямата награда "София - град на киното" са осигурени 7000 евро от Столична община

Традиционният „София филм фест” предлага най-доброто от киното на Балканите и до 11 април продукциите могат да се гледат онлайн на online.siff.bg.

В тазгодишното издание - 25-ият международен филмов фестивал, участват 134 филма от 53 държави. 129 се прожектираха в киносалони в София и страната, 73 филма могат да бъдат гледани онлайн от всяка точка на България.

Церемонията по награждаването бе на 20 март 2021 в Зала 1 на НДК.  Международното жури в състав - Теодор Ушев (Канада-България) – режисьор, председател на журито, Иля Хржановски (Русия) – режисьор, Светла Цоцоркова (България) – режисьор, Наташа Петрович (Северна Македония) – актриса, Саболч Хайду (Унгария) – режисьор, връчи Голямата награда „СОФИЯ – ГРАД НА КИНОТО“ за най-добър филм за първи и втори игрални филми в размер на 7000 евро, осигурени от Столична община, на „Розовият облак" (Бразилия) на режисьорката Юли Жербазе и продуцентката Патрисия Барбиери.

Във времена на пандемия филмът носи необходимата на всички нас в тези времена щипка оптимизъм. Това е поетичен филм, изключително добре направен от една млада 31-годишна бразилска режисьорка, коменитрат организаторите на "София филм фест".

Специалната награда на журито бе за българо-немската продукция „Уроци по немски“ на режисьора Павел Г. Веснаков. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right