„София квартет” влиза в детските градини дигитално

„София квартет” влиза в детските градини дигитално

Столица.bg

„София квартет” дигитално ще звучи в детските градини

Проектът „Концерти с дрескод за деца“ на „София квартет“, който вече 2 години реализира серии от безплатни спектакли за деца и родители, сменя формата си. Историите на великите композитори ще оживеят с помощта на видеоклипове, които ще бъдат разпространени във всички детски градини на територията на София и публикувани за безплатно гледане на официалния YouTube канал на квартета (Sofia Quartet). Накратко: 5 видеоклипа за 5 композитори с авторски сценарии, професионален актьор и музикални изпълнения на най-елитния български камерен състав, съобщават от „София квартет“.

„Концерти с дрескод за деца: дигитално“ си поставя за цел да възпита ново поколение публика в полза на класическата музика, като създаде културни продукти, с атрактивно за детската аудитория съдържание. Зад концепцията на проекта стои каузата на „София квартет“ да постави основите на ранното музикално образование в България. Проектът се фокусира върху скъсяване на дистанцията между класическата музика и детската аудитория, като я представя в нова атрактивна и бляскава страна.

„Концерти с дрескод за деца: дигитално“ цели да създаде интерес и любов към класическата музика, да изгради познания за инструментите, за характерните им особености, за велики композитори, и за етикета. И още - да създаде продукт с високо културно съдържание, подходящ за целевата група. През изминалите 2 години, иновативната концепция на проекта „Концерти с дрескод за деца“, доказа успешното включване на детската аудитория в културното събитие. В събитията на живо децата не бяха зрители, а активни участници. Интересното съдържание, подчинено на детския език и красивата музика, и в дигиталната версия ще способстват за реализирането на целта, а именно - образоване чрез забавление.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right