София празнува 24 май с „Парад на буквите“, концерти и художествени инсталации

София празнува 24 май с  „Парад на буквите“, концерти и художествени инстал

Снимка: Столична община

София посреща Деня на светите братя Кирил и Методий с богата програма от концерти, Парад на буквите и художествени инсталации.

От 9.00 ч. до 11.00 ч. пред Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека ще има музикална програма с участието на детски състави. Сред тях са „Студио за поп и джаз пеене“ с художествен ръководител г-жа Силвия Статкова, Детска вокална група „Сладки пуканки“ с ръководител г-жа Светлана Струнджева, Вокално студио „Дъга“ с художествен ръководител Снежана Полихронова и др. Балони с българските букви ще полетят по традиция в небето.

В 10.30 ч. от пл. “Славейков” ще стартира “Парад на буквите”, организиран за втора поредна година от сдружение “Азбукари”. Любими български думи ще бъдят подредени от децата участващи в парада, който ще мине по ул. “Г. С. Раковски”, ул. “Оборище”, паметника на Васил Левски и ще завърши с веселие в парка “Заимов”.

От 11.00 ч. в Кино „Кабана“ концертът “С Музика в Сърцата” събири солисти от Арт Център “Стринджендо“.

Отново в 11.00 ч., но пред централния вход на Общински културен институт дом на културата "Красно село" концертът "Песенни стъпки" ще предложи на столичани изпълнения на талантливи деца, песните на Илия Луков и най-дългото хоро. Събитието се реализира с подкрепата на Столична община - Програма "Култура“.

От 12.00 ч. пред Народен театър “Иван Вазов” стартира празничен концерт, организиран от Регионално управление на образованието – София-град.  В него ще участват близо 400 ученици от столичните училища. Ще се включат възпитаници на 144. СУ “Народни будители, 140. СУ „Иван Богоров“, Национална гимназия за древни езици и култури, 143. ОУ „Георги Бенковски“, Специално училище за ученици с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев", 38. ОУ „Васил Априлов“, 102. ОУ „Панайот Волов“, Първа английска езикова гимназия, Националното училище за танцово изкуство и Националния дворец на децата, които ще представят богата музикално-танцова програма.

През целия празничен ден на площад “Славейков” ще звучи българска литература, чрез специалната инсталация “Звукът на българската литература” от Storytel. Ще бъдат представени любими произведения на съвременни български автори и класици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right