София става част от приложение за мониторинг на културните събития

Мониторинг

Снимка: Столична община

В София беше представено приложение, чиято цел е да картографира културния живот на градовете, включително и столицата. То ще разшири потенциала им по отношение на публики и видимост на процесите.

Европейската камисия включва и българската столица в мониторинга на творческите европейски градове. В Софийската младежка лаборатория за иновации беше проведена работна среща на културни оператори с представители на Joint Research Center към ЕК, които са по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова. Наблюдението и културните събития ще се провежда в 168 града от общо 30 европейски държави. Така ще се  подобри и поощри обмяната на опит в сферата на културата.

Целта на мониторинга е проследи процесът на развитие на културния живот в градовете, както и креативността в подобряване на социалното и икономическото състояние в тях. От страна на Столична община беше представен мониторинг на събитията, включени ежегодно в културния календар на града. На събитието бяха представени и критериите за оценка и данните, които се събират и обобщават сферата на културата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right