Солистка от Музикалния театър с награда за актриса в мюзикъл

Солистка от Музикалния театър с награда за актриса в мюзикъл

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Солистката на Музикалния театър Весела Делчева получи приза “Класиката в другите жанрове” за актриса в мюзикъл на предаването “Алегро Виваче” на БНР. Наградата се връчва в рамките на националната анкета „Музикант на годината 2019“. Весела нашумя с ролите си в спектаклите на Музикалния театър: „Фантомът на операта”(Кристин Дае), „Булевардът на залеза” (Бети Шийфър), „Зоро”( Луиза в), „Бягство” (Мария), както и в мюзикълите за деца - „ Аладин “ (Принцеса Бадрулбудура) и „ Магьосникът от Оз “(Дороти). Най-новата ѝ роля на сцената на Музикалния театър е Цейтъл в мюзикъла „Цигулар на покрива”. Ето какво сподели тя за наградата и творческите си търсения пред Столица.bg:

-Имало ли е моменти, когато си искала да се откажеш от пътя на артист- солист в мюзикъла?

-На сцената на Музикалния театър сбъднах още една мечта! Благодаря на директора на театъра Марияна Арсенова, която повярва в мен и ми подаде ръка, за да стана част от колектива на Музикалния театър и да развивам таланта си. Другият трамплин, който ми даде пореден полет, е участието ми в мюзикълите на Софийската опера и балет. Благодарна съм на Маестро Пламен Карталов за тази приемственост и шансовете, които ми даде, за да вървя напред и нагоре. Всеки един артист е имал трудни моменти и перипетии, през които е преминавал в живота си. Лично за мен, те са ме направили по-силна, борбена и устойчива във времето. След такива моменти винаги съм намирала моя смисъл да продължа напред!

-Кои роли в Музикалния театър са важни в развитието ти като артист?

-Всички роли са важни в развитието ми като артист на сцената на Музикалния театър. Първата ми роля там беше на Луиза от мюзикъла “Зоро”. Любимите ми роли на тази сцена са още: Принцеса Бадрулбудура в мюзикъла за малки и големи “Аладин”; Дороти от “Магьосникът от Оз”; Марго от “Мулен Руж”; Мария от “Бягство”; Бети от “Булевардът на залеза”; Цейтъл от “Цигулар на покрива”. Но ролята, която ме разгърна, обогати и разтърси е тази на Кристин Дае във “Фантомът на операта”. Тя е един различен свят, който остави траен отпечатък в емоционалната ми памет. Работата ми на сцената на Музикалния театър е сбъдната мечта. Едно от най-ценните неща за един артист е да има сцена, дом, където да се раздава, да гори, да се развива, да бъде разбран, да бъде признат, стимулиран и обичан.

-Какво би казала на младите артисти, които сега тръгват по твоя път?

-Следвайте сърцето си в сбъдването на мечтите си! Бъдете будни, отдадени, иновативни, трудолюбиви и посветени на делото с вяра, надежда и любов.

-В сегашната ситуация липсва ли ти публиката? 

-Липсва ми сцената, липсват ми колегите, липсва ми публиката, липсва ми сценичният прах, липсва ми цялата тази магия наречена театър. Вярвам, че съвсем скоро ще вдигнем завесите на нашите сърца и души и ще видим пълни салони, за да си дадем всички обменът на любовта. Моля ви, не ни забравяйте и се върнете скоро при нас. Бъдете здрави и нека Бог пребъдва в семействата ви!

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right