Спектакъла "Нирвана" гастролира на сцената на Театър Азарян

Спектакъла "Нирвана"

Снимка: Мария Цветкова

Постановката е на Драматичен театър „Васил Друмев” – Шумен и е част от програмата на „Софийски театрален салон”. Театър „Васил Друмев”, ще представи спектакъла на 19 март от 19:00 часа. „Нирвана” бе взе три номинации за „ИКАР”, за „Дебют“ на Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура и „Сценография“ Борис Далчев.

Представлението разказва за последната нощ на поетът Яворов и съпругата му Лора. Това е историята на Яворов и Лора, но и много повече - теса Мъжът и Жената, притиснати от кризата на една любов, която се е превърнала в кошмар. Един в друг, те се задушават в тесният кабинет, в който вече не се пише поезия. Те все едно провеждат разговор, но не се чуват и колкото повече търсят другия, толкова повече се изгубват.

Кошмара става още по ужасен когато кабинетът е по-задушаващ, а те не искат да се пуснат.Възможно ли е човек да бъде едновременно “знойно жаден” и “блажен”? И каква е изобщо тази нирвана? Автор е Максима Боева, сценографията е на Борис Далчев. В Яворов и Лора се превъплъщават актьорите Ирина Митева и Александър Евгениев.

Билети са спектакъла може да бъдат закупени на касите на НДК както и онлайн.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right