Споделете със Столична библиотека #НасамеСМоятаБиблиотека (СНИМКИ)

photo_library
  • Споделете със Столична библиотека #НасамеСМоятаБиблиотека

    Снимка: Столична библиотека

  • #НасамеСМоятаБиблиотека.

    Снимка: Столична бибилотека

Животът по време на карантина е изключително изпитание , „..защото човек не знае какво да прави с толкова много време …Ние не сме свикнали много да стоим сами със себе си. Ще ни се наложи да четем самите себе си, а за това помага и литературата”- споделя днес писателят Георги Господинов.

Сега ценителите на литературата имат възможност да посегнат към непрочетените томове в домашната си библиотека и на воля да препрочитат любимите си книги.
Столична библиотека отправя ново предизвикателство към любителите на четенето , както и към своите приятели писатели, творци , интелектуалци да изпратят своя снимка пред домашната си библиотека с любима книга в ръка.

Днес е точното време за тази идея, дошла преди години в разговор с Георги Господинов тук, в библиотеката. Нека споделим тази съкровена част от житието си тъкмо сега, когато не можем физически да сме заедно сред книгите на Библиотеката на София.

"Отсъствам, зад кадър съм, защото тъкмо в дни като тези съм разделен с библиотеката си. И това е лична драма. Често си представям коя книга къде точно е, какво има скрито на втория ред. Добре, че я снимах този януари за последно. Втората снимка, когато още ме е имало в тези стаи, е отпреди 15 години. Само ние остаряваме, книгите и библиотеките са си същите", казва писателят.

Споделете вашите снимки на #НасамеСМоятаБиблиотека. Тези от вас, които ще изпратят най -артистичните и оригинални фототворби ще получат книги с автографи на известни наши автори.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right