Стартира конкурсът за столичните ученици "Вековната мъдрост на нашия град"

Конкурс за есе или стихотворение „Вековната мъдрост на нашия град“

Снимка: Столична библиотека

Конкурс за есе или стихотворение организира  клуб „Учители“ към Столична библиотека и 149 Средно училище „Иван Хаджийски“ – София за всички ученици от софийските училища. Темата е "Вековната мъдрост на нашия град" и в надпреварата могат да участват ученици от всички училища и гимназии на територията на Столична община. Те обаче са разделени в две възрастови групи – от V до VII и от VIII до ХІІ клас. За първо място наградата е електронна книга или таблет, съобщиха от Столична библиотека.

Обемът на предлаганите авторски произведения да бъде до четири стандартни страници (Times New Roman, single, 12). задължително условие за участниците е творбата да не е публикувани никъде преди това, включително в интернет и социалните мрежи. Ако се установи нарушение на това изискване творбата ще бъде дисквалифицирана.

Изпращането на ученическите произведения е само по електронен път sofiateachers@abv.bg и всеки участник има право да изпрати максимум по едно свое произведение в едното или в двете направления. Без ограничение е броят на участниците от училище.

Селекцията на изпратените произведения, както и определянето на победителите, се извършва от предварително избрано и обявено жури, в състав: представител на Столична библиотека, представител на клуб „Учители“ към Столична библиотека, представител на МОН, представител на Асоциацията на учителите по български език и литература, представител на Синдиката на Българските учители (КНСБ), 
университетски преподавател по българска литература, представител на ученическия парламент от софийско училище и представител на 149 СУ „Иван Хаджийски“.

Учениците могат да изпращат творбите си от 15 март до 15 април 2019 г. Срокът за оценяване на изпратените произведения и изготвяне на протокол със списък на наградените ще има до 10 май 2019 г., а публикуванета на резултатите ще е не по-късно от 15 май 2019 г. Победителите ще бъдат наградени на 24 май2019 г. в Столична библиотека.

На победителите се осигурява участие в средства за масова информация, в което те да бъдат представени на широката публика. А до 30 юни т. г. ще се издаде сборник с десетте най-добри произведения от всяко едно от двете направления – в хартиен и в електронен вид и ще бъде представен официално в Столична библиотека.

Награден фонд:
Първа награда за всяка една от двете възрастови групи на двете направления – електронна книга или таблет;
Втора награда за всяка една от двете възрастови групи на двете направления – книги и флаш-памет;
Трета награда за всяка една от двете възрастови групи на двете направления – книги.

Всеки участник получава едногодишна безплатна читателска карта за Столична библиотека;
Всеки участник получава награда – книги, които ще бъдат предоставени като дарение от организаторите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right