Стефан Вълдобрев, Алекс Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро излизат на една сцена в София

Стефан Вълдобрев, Алекс Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро излизат на ед

Снимка: Театър "Сълза и смях"

Най-новата пиеса на сценаристката и драматург Яна Борисова “С гръб към залеза” ще се играе премиерно в София. Представлението ще се състои на 16 ноември в театър “Сълза и смях“.

Постановката събира за първи път на една сцена Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро, които авторите на спектакъла наричат: “изумителен букет от талант и вдъхновение”.

“С гръб към залеза” разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще срещне публиката с четирима герои – двама мъже и две жени, които разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата.

Професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу (Стефан Вълдобрев); неговата асистентка, по която той е силно увлечен (Александра Сърчаджиева); световно известен пианист (Петър Антонов); писателка, която издава бестселър, описващ провалената връзка между нея и пианиста (Ива Доро). Благодарение на книгата-бестселър, съдбите на четиримата се преплитат.

“Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Имено това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. “Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство.”, казва Яна Борисова.

Това е третият спектакъл на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова, които през последните години доказаха изключителното си присъствие на театралните сцени у нас и в чужбина.

След огромния успех на пиесата “На живо” с участието на Александра Сърчаджиева, получил награда Аскеер за най-добър спектакъл за 2021г., номинация за наградите Икар и Аскеер за драматургичен текст и хитовата пиеса “Място, наречено Другаде”, Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова отново се събират, за да продължат съвместната си работа, която доказано вълнува и привлича публиката.

Сценографията на спектакъла е на Елис Вели, музиката - на Милен Кукошаров.

“Актьорите в тази постановка са вдъхновяващи и много талантливи. Наша стара мечта беше да ги съберем заедно на една сцена. Познавам всеки един от тях, но всеки път ги преоткривам и продължават да ме изненадват. Това е история, която вълнува, разсмива до сълзи и докосва онази невидима част от нас, която е много красива, а всички крием. Стефан, Александра, Петър и Ива успяват да го направят по изключителен начин.” - споделя Димитър Коцев-Шошо.

Билети за спектакъла “С гръб към залеза” все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата в театър “Сълза и смях”. Продуценти на представлението са „Арт Театър“ и „Контраплан“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right